Socionomen

Genom åren har Socionomen haft montrar, debatter och marknadsfört egenproducerade böcker på den årliga Bokmässan i Göteborg. Här passar en Socionomenläsare på att ta en bild av Lena Engelmark och Per-Olof Kristenson (Socionomens grundare) i en paus, 2001.

Memories: Lena och Per-Olof på Bokmässan 2001

I år kan Socionomen varken följa Skolspåret eller vimla på Bokmässan pga pandemin. Här kommer istället ett minne av Lena Engelmark och Per-Olof Kristenson från Bokmässan 2001!
Socionomen
Foto: Omslagsbild: Mattias Lundblad i USA för Socionomen. Passa på att teckna en höstprenumeration på socionomen.nu/prenumerera

Nya numret av Socionomen: BLM och presidentvalet

Nu har alla fått nya numret av Socionomen! Internationell utblick, ny barnavårdsforskning, undersökande reportage och mycket, mycket mer i nr 6/2020.
Socionomen
Foto: Illustration: Mia Fernau för Socionomen. Mia Fernau har illustrerat Amandas och Oscars bidrag i C-uppsatstävlingen.

Karlstads bidrag i C-uppsatstävlingen!

Socionomutbildningen i Karlstad har valt att tävla med studenterna Amanda Johansson och Oscar Jansson i årets C-uppsatstävling. Tävlingen avgörs i sista numret för året, nr 8.
Socionomen
Foto: Illustration: Aron Landahl för Socionomen. När höstmörkret lägger sig fördjupar vi oss gärna i spännande fack- och skönlitteratur.

Vill du recensera fack- och skönlitteratur?

Socionomen söker fler recensenter! Du är socionom och/eller psykoterapeut och är specialiserad inom det ämne du vill skriva om. Hör av dig till lena.engelmark@akademssr.se
Socionomen
Foto: Illustration: Malin Rosenqvist för Socionomen. Ekonomin var redan i höstas på väg in i en lågkonjunktur och under våren har pandemin förstärkt den nedåtgående trenden.

Så ser höstens välfärdsprognos ut!

Hög arbetslöshet, ökad psykisk ohälsa och minskat bostadsbyggande ger en mörk höstprognos. Pandemin orsakade att Sveriges ekonomi tappade stort under våren. Läs mer i 6/2020.
Socionomen
Babyteeth är en av de filmer som Fredrik recenserar.

Höstens filmtips för socionomer!

Dags att bänka sig i biosalongen. Socionomens filmrecensent Fredrik Söderlund har granskat höstens premiärer. Han har valt ut tre filmer specifikt för socionomer, i Soc 6/2020.
Socionomen
Foto: Anna Rehnberg. Morgan Thomsen, förra årets vinnare.

I höst avgörs årets C-uppsatstävling!

Nu väntar socionomstudenterna med spänning på vilken C-uppsats som landets Socialhögskolor röstar fram som vinnare. Förra året vann Göteborg som tävlade med Morgan Thomsen.
Socionomen
Foto: Illustration: Mia Fernau för Socionomen.

Jourhem – vad är det egentligen?

Jourhem behöver tydligt definieras i lagstiftningen. Nu finns en inkonsekvens i hur de benämns och används. Socionomen har undersökt och berättar mer i nästa nummer, 6/2020.
Socionomen
Socionomen
Foto: Adam Haglund för Socionomen. Professor Hans Swärd är först med att presentera ny exklusiv forskning för dig som är socionom.

Ny exklusiv social barnavårdsforskning i nästa nummer

Läs om hur avbrott i social barnavård påverkar den unge. Dessutom sätts jourhemsplaceringen under lupp. Endast för Socionomens läsare i nästa nummer, 6/2020.
Socionomen