Socionomen

Det är tradition att Aino Trosell skriver Socionomens julnovell.

Missa inte årets julrysare!

Socionomen och bokaktuella Aino Trosell skriver Socionomens vinternovell "Öppet hav". Du hinner fortfarande teckna en prenumeration och få julnumret där Aino medverkar.
Socionomen
Foto: Omslag: Beata Boucht för Socionomen..

I dödens närhet blir livet viktigt

Är vi på väg in i en andra fas av corona? Läs om hur existentiell psykoterapi kan hjälpa oss i krisen – tema i nya numret av Socionomen, 7/2020.
Socionomen
Foto: Jann Lipka för Socionomen. Möt SiS Generalsekreterare Elisabet Åbjörnsson Hollmark i nästa nummer.

Statens institutionsstyrelse styr om

När gängvåld och grov kriminalitet går ner i åldrarna måste också SiS anpassa sig. Ny utmaning är att utveckla metoder för gängkriminella. Läs mer i nästa nummer 7/2020.
Socionomen
Foto: Illustration: Jessika Berglund.

UNICEF: Sverige håller inte måttet

UNICEF-rapport riktar hård kritik mot Sverige för brister i arbetet med barns psykiska hälsa. Sverige hamnar långt ner på listan när barn i världens rikaste länder jämförs.
Socionomen
Genom åren har Socionomen haft montrar, debatter och marknadsfört egenproducerade böcker på den årliga Bokmässan i Göteborg. Här passar en Socionomenläsare på att ta en bild av Lena Engelmark och Per-Olof Kristenson (Socionomens grundare) i en paus, 2001.

Memories: Lena och Per-Olof på Bokmässan 2001

I år kan Socionomen varken följa Skolspåret eller vimla på Bokmässan pga pandemin. Här kommer istället ett minne av Lena Engelmark och Per-Olof Kristenson från Bokmässan 2001!
Socionomen
Foto: Omslagsbild: Mattias Lundblad i USA för Socionomen. Passa på att teckna en höstprenumeration på socionomen.nu/prenumerera

Nya numret av Socionomen: BLM och presidentvalet

Nu har alla fått nya numret av Socionomen! Internationell utblick, ny barnavårdsforskning, undersökande reportage och mycket, mycket mer i nr 6/2020.
Socionomen
Foto: Illustration: Mia Fernau för Socionomen. Mia Fernau har illustrerat Amandas och Oscars bidrag i C-uppsatstävlingen.

Karlstads bidrag i C-uppsatstävlingen!

Socionomutbildningen i Karlstad har valt att tävla med studenterna Amanda Johansson och Oscar Jansson i årets C-uppsatstävling. Tävlingen avgörs i sista numret för året, nr 8.
Socionomen
Foto: Illustration: Aron Landahl för Socionomen. När höstmörkret lägger sig fördjupar vi oss gärna i spännande fack- och skönlitteratur.

Vill du recensera fack- och skönlitteratur?

Socionomen söker fler recensenter! Du är socionom och/eller psykoterapeut och är specialiserad inom det ämne du vill skriva om. Hör av dig till lena.engelmark@akademssr.se
Socionomen
Foto: Illustration: Malin Rosenqvist för Socionomen. Ekonomin var redan i höstas på väg in i en lågkonjunktur och under våren har pandemin förstärkt den nedåtgående trenden.

Så ser höstens välfärdsprognos ut!

Hög arbetslöshet, ökad psykisk ohälsa och minskat bostadsbyggande ger en mörk höstprognos. Pandemin orsakade att Sveriges ekonomi tappade stort under våren. Läs mer i 6/2020.
Socionomen
Babyteeth är en av de filmer som Fredrik recenserar.

Höstens filmtips för socionomer!

Dags att bänka sig i biosalongen. Socionomens filmrecensent Fredrik Söderlund har granskat höstens premiärer. Han har valt ut tre filmer specifikt för socionomer, i Soc 6/2020.
Socionomen