EUs journalisttävling tema diskriminering 2012: Tidskriften Socionomens reportage får första pris!

Sedd av 66

Socionomens reportrar Anna Fredriksson och Maria Korpskog får första pris för reportaget I Sverige fryser folk också ihjäl publicerat i tidskriften Socionomen nr 1 2011. Reportaget får första pris i Sverige och går nu vidare och tävlar med bidrag från andra länder i Europa. Juryns motivering; ”Artikeln visar på ett intressant och nytt sätt hur EU:s dröm om hur fri rörlighet i teorin kan leda till rättslöshet i praktiken. Den illustrerar baksidan av fri rörlighet och att man som medborgare kan falla mellan stolarna i det sociala systemet. Artikeln är mycket genomarbetad och visar på ett sällan diskuterat problem vilket också gör den till en ögonöppnare.”

Senast ändrad 10:07, 9 Dec 2016

Tävlingen arrangeras av EU-kommissionen.

− Verkligen roligt! Socionomens reportage fick andra och tredje pris förra året och i år har vi alltså vunnit. Stort grattis till reportrarna Anna Fredriksson och Maria Korpskog, och till tidningens chefredaktör Lena Engelmark. Vi är naturligtvis alla mycket stolta och glada och håller tummarna i den fortsatta tävlingen, säger Akademikerförbundet SSRs förbundsdirektör Lars Holmblad.

Socionomens chefredaktör Lena Engelmark nås på telefon 0708-17 44 37

Reportaget i sin helhet kan läsas nedan. Del 1: "Andra klassens hemlösa bara välkomna i kykan", kom på andra plats i EU:s journalisttävling förra året. Del 2: "I Sverige fryser folk också ihjäl", är året vinnare i EU:s journalisttävling.

up 1843