Nya numret av Socionomen!

Sedd av 187

Socionomen. Tema Psykoterapi och valfrihet. Läs också om viktiga frågor inför valet 2018, och mycket mer!

Senast ändrad 12:57, 23 Apr 2018
1 av 2 Foto: Illustration Beata Boucht.
2 av 2

I nya numret av Socionomen undersöker vi många aktuella frågor som är viktiga för dig. Här är några exempel:

• Tema: Psykoterapi och valfrihet. KBT eller PDT? Striderna mellan olika psykoterapeutiska inriktningar fortsätter. Socialstyrelsen kritiseras utifrån de nationella riktlinjerna och är anmäld till Förvaltningsdomstolen. Följ utvecklingen i Socionomen.

• Valet 2018: Vem för de utsattas talan? Frivilligorganisationer har åter blivit lösningen på det politikerna inte behärskar.

• Hur kan vi trivas bättre på arbetsplatsen? Anna-Lena Lindqvist, docent i socialt arbete vid Stockholms universitet, arbetar med socionomers yrkesutveckling och arbetsvillkor. Här hjälper hon oss att reda ut knepiga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.

• Socionomen har dessutom tagit reda på vad som döljer sig bakom satistiken om hot- och våld mot socialsekreterare; vad de anställda drabbas av och varför. Polisen berättar också om sin situation och varför de har svårt att förebygga våldet. 

 

Håll utkik efter nästa nummer! I vårens stora temanummer Funktionshinder, LSS och Framtiden får du veta mer om tankarna bakom den pågående översynen av LSS. Landets främsta forskare deltar och Socialstyrelsen hjälper dig att hantera knepiga lagfrågor. Nyheter, reportage, debatt och aktuell litteratur. Dessutom tar Socionomens utrikesreporter dig med till Litauen där funktionshindrade barn går en osäker framtid till mötes.   

up 140
Kommentera inlägget på vår medlemssajt