Nya numret av Socionomen: Spädbarnspsykoterapi

Sedd av 143

Orosanmälningarna ökar bland våra minsta. Läs om hur socialtjänsten och hälso- och sjukvården samverkar för att skapa en god utveckling.

Senast ändrad 12:32, 6 Nov 2018
Foto: Illustratör: Beata Boucht.

Spädbarnspsykoterapi kan hjälpa barnet att få en trygg grund att stå på. Detta kan förhindra psykisk ohälsa i livets alla faser – till exempel bland ungdomar och unga vuxna. Vi pratar mer om det här under Socionomens debatt på Socionomdagarna den 22 november. Läs om den senaste forskningen, hur spädbarnspsykoterapi går till i praktiken och vilken behållning barnet har av behandlingen.

Läs också om hur socialtjänsten arbetar för att förhindra att den farliga drogen Fentanyl sprids bland ungdomar. Förändrade attityder och tillgänglighet till nätdroger är ett stort hot mot våra unga.

Dessutom: Ett stort grattis till Emma Sjögren som har vunnit höstens SPA-helg! Emma ska börja arbeta som kurator på BUP:s akut- och dagsjukvård i Skövde.
– Det ser jag fram emot. Framförallt nu när vi kuratorer inom sjukvården kommer bli legitimerade. Det kan innebära en statushöjning för vårt yrke, säger Emma.  

up 169
Kommentera inlägget på vår medlemssajt