Nya Socionomen: Tema ungdomar!

Sedd av 153

Socionomen. Vi fördjupar oss i ungdomars livsvillkor och presenterar helt ny forskning. Författaren Sara Larsson bjuder på spännande sommarläsning i novellen "Sugardaddy".

Senast ändrad 01:04, 21 Jun 2018
Foto: Jann Lipka för Socionomen.

Psykisk ohälsa bland unga är ett känt problem. I Socionomen presenterar vi helt ny forskning kring självskadehandlingar där den otrygga sociala situationen lyfts fram.

Sommarnovellen "Sugardaddy", av författaren Sara Larsson, följer upp på tema ungdom och behandlar ett aktuellt socialt problem. Gymnasietjejen Sofie kommer i kontakt med Mark via en ”förtäckt eskortsajt” på webben och erbjuder honom sällskap för en månadspeng.

I efterföljande reportage samtalar vi med unga om porr. Dagens utbud har utvecklats till ett hot mot identitetsutvecklingen, menar skolkuratorer. Det krävs inte mer än ett musklick för att laddas upp på en våldsam och kvinnoförnedrande porrsajt. Porren florerar fritt i skolorna och är ett hot mot självkänslan och identitetsskapandet.

Under Socionomens debatter på Psykoterapimässan den 25/9 kl.12:20 och på Socionomdagarna den 22/11 kl.15:20 fortsätter vi samtala om ohälsa hos unga. Tillsammans reder vi ut många oklarheter. Hör gärna av dig till mig med frågeställningar du vill att vi tar upp.

Här anmäler du dig till Socionomens debatter:
socionomdagarna.se
psykoterapimassan.se

Jag och redaktionen önskar dig en härlig sommar!

Lena Engelmark

up 314
Kommentera inlägget på vår medlemssajt