NYHETER

Aktuellt


Allt fler privatpersoner anmäler brister i gruppboenden för vuxna med funktionsnedsättning, visar en granskning som Ekot har gjort.
Nyhet
Fikakulturen är viktig för arbetsresultatet – hur ser den ut på din arbetsplats? Bidrar den till sammanhållning och gemenskap? Jämför med dina kollegor i Socionomen nr 8.
Socionomen
Antalet barn under 15 år som misstänks för våldsbrott ökade 2015-2019 från 2300 till 4200, enligt siffror som polisens Region Mitt tagit fram.
Nyhet
Ny forskning, nya reportage och nya avslöjanden. Dessutom: Socionomen och författaren Aino Trosell skriver Vinternovellen – endast för Socionomens läsare!
Socionomen
Fler unga vuxna än någonsin – 238 000 i åldern 20-27 år – bor hemma trots att de skulle vilja bo på annat sätt.
Nyhet
Foto: Anna Rehnberg för Socionomen. Morgan Thomsen

Stort grattis Morgan Thomsen!

Hurra Morgan Thomsen, Socionomprogrammet vid Göteborgs universitet! Du har vunnit Socionomens C-uppsatstävling och får stipendium, 10 000 kronor, av Socionomen.
Socionomen
Foto: Illustration: Kajsa Eldsten för Socionomen.

Sex – ett grundbehov

Från sexualiteten hämtar vi kraft och förmåga att skapa och omforma vår identitet i syfte att nå frigörelse.
Ledare
Kvinnor arbetar i högre utsträckning än män på obekväma tider.
Nyhet
Foto: Illustration: Kajsa Eldsten för Socionomen.

I nästa nummer: Hur mår vi sexuellt?

Genomgripande samhälleliga förändringar som påverkar sexuell, reproduktiv hälsa och rättigheter har skett i Sverige. Professorn Lotta Löfgren-Mårtenson jämför internationellt.
Socionomen
I år har fler familjer i Göteborg sökt sig till frivilligorganisationer för ekonomisk hjälp. Det finns flera orsaker till det, säger forskaren Torbjörn Hjort till P4 Göteborg.
Nyhet