NYHETER

Aktuellt


Vart tredje barn har inte berättat för någon om sin utsatthet på nätet under pandemin, enligt en undersökning av Friends och spelappen Flarie.
Nyhet
Genom åren har Socionomen haft montrar, debatter och marknadsfört egenproducerade böcker på den årliga Bokmässan i Göteborg. Här passar en Socionomenläsare på att ta en bild av Lena Engelmark och Per-Olof Kristenson (Socionomens grundare) i en paus, 2001.

Memories: Lena och Per-Olof på Bokmässan 2001

I år kan Socionomen varken följa Skolspåret eller vimla på Bokmässan pga pandemin. Här kommer istället ett minne av Lena Engelmark och Per-Olof Kristenson från Bokmässan 2001!
Socionomen
Ambitionen är att komma tillrätta med allt större behov i välfärden, bristande integration, otillräckliga skolresultat och brottslighet. Kommer vi att lyckas med det?
Nyhet
Kvinnor som har högre lön än sin man löper större risk att bli utsatt för våld i hemmet, visar en avhandling i nationalekonomi av Sanna Ericsson vid Lunds universitet.
Nyhet
Foto: Omslagsbild: Mattias Lundblad i USA för Socionomen. Passa på att teckna en höstprenumeration på socionomen.nu/prenumerera

Nya numret av Socionomen: BLM och presidentvalet

Nu har alla fått nya numret av Socionomen! Internationell utblick, ny barnavårdsforskning, undersökande reportage och mycket, mycket mer i nr 6/2020.
Socionomen
Foto: Illustration: Mia Fernau för Socionomen. Mia Fernau har illustrerat Amandas och Oscars bidrag i C-uppsatstävlingen.

Karlstads bidrag i C-uppsatstävlingen!

Socionomutbildningen i Karlstad har valt att tävla med studenterna Amanda Johansson och Oscar Jansson i årets C-uppsatstävling. Tävlingen avgörs i sista numret för året, nr 8.
Socionomen
Kriminalvården har tagit fram en strategi för ett långsiktigt arbete med klienter inblandade i organiserad brottslighet, våldsbejakande extremism och hedersrelaterad brottslighet.
Nyhet
Foto: Illustration: Aron Landahl för Socionomen. När höstmörkret lägger sig fördjupar vi oss gärna i spännande fack- och skönlitteratur.

Vill du recensera fack- och skönlitteratur?

Socionomen söker fler recensenter! Du är socionom och/eller psykoterapeut och är specialiserad inom det ämne du vill skriva om. Hör av dig till lena.engelmark@akademssr.se
Socionomen
Drogrelaterad dödlighet fortsätter öka bland narkomaner i Sverige. Dödsfallen har ökat från 1,53 till 6,46 per 100 000 invånare på cirka 30 år, rapporterar Rättsmedicinalverket.
Nyhet
Foto: NEW YORK. Mattias Lundblad för Socionomen. BLM kommer att spela roll i presidentvalet i höst: I Can’t Breathe var bland de sista orden som yttrades av både Eric Garner och George Floyd som båda kvävdes till döds av polis. Den förre i New York, den senare i Minneapolis. Orden har blivit symbolladdade slagord inom Black Lives Matter-rörelsen.

Dra lärdom av övertramp

När samhället blir allt otryggare gäller det att inte tappa perspektiven och begå samma misstag vi ser i USA.
Ledare