Staple ungdomshem söker Socionom

Gotland
Heltid
Staple ungdomshem ligger på norra Gotland och omgärdas av vacker gotländsk natur, med skogen som närmaste granne och havet på 3 km avstånd. Vi är ett behandlingskollektiv för ungdomar 15-21 år med psykosocial problematik och missbruksproblem. Vi arbetar som medlevare då vi lever tre veckor tillsammans med ungdomarna för att sedan vara lediga i två veckor. Vår verksamhet bygger på konsekvenspedagogik, miljöterapi och gruppdynamik med en kognitiv beteendeterapeutisk inriktning. Vidare ingår REPULS och ART samt föräldrasamverkan och nätverksarbete.

Verksamhetsbeskrivning
Staple ungdomshem ligger på norra Gotland och omgärdas av vacker gotländsk
natur, med skogen som närmaste granne och havet på 3 km avstånd. Vi är ett behandlingskollektiv för ungdomar 15-21 år med psykosocial problematik och missbruksproblem. Vi arbetar som medlevare då vi lever tre veckor tillsammans med ungdomarna för att sedan vara lediga i två veckor. Vår verksamhet bygger på konsekvenspedagogik, miljöterapi och gruppdynamik med en kognitiv beteendeterapeutisk inriktning. Vidare ingår REPULS och ART samt föräldrasamverkan och nätverksarbete.

Vi har kontinuerlig extern handledning för personalgruppen.

Vår huvudsakliga aktivitet är dykning och i det ingår dykresor såväl inom landet som utomlands. En betydande del av vår verksamhet består av social träning och däri ingår bland annat kortare och längre resor, skidresor, studiebesök av olika slag, dagsutflykter och kulturella aktiviteter.

Vi söker nu en socionom eller med annan adekvat högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig, gärna med dykintresse och/eller utbildning.
 

Arbetsuppgifter
Behandlingsarbete
Dokumentation (genomförandeplaner månadsrapporter) och journalföring
Allt arbete sker i nära samarbete med kollegor, ungdomens nätverk, myndigheter och andra behandlingshem.

Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenhet och personlig lämplighet. Egenskaper som är viktiga är samverkansförmåga och ett öppet sinne då vi erbjuder ett självständigt arbete med många möjligheter att ta egna initiativ.

Meriterande är utbildning i BBIC erfarenhet av dokumentation i socialt arbete.

Vi begär alltid in registerutdrag vid anställning.
 

Körkort
B

Arbetslivserfarenhet
Ingen arbetslivserfarenhet krävs

Om lön
Lön enligt avtal
Kollektivavtal finns (hängavtal kommunal).
Om anställningsvillkor
Tillsvidare, provanställning 6 månader

Kontaktpersoner
Föreståndare Mårten Holgersson 0707-105362

Företagets adress
Lärbro Staplebacke 1927
Postadress
Staple Ungdomshem AB
Lärbro Staplebacke 1927
62453 LÄRBRO
Telefonnummer: 0498-225268
E-post: info@staple.se
www.staple.se

Vi kommer att titta på ansökningarna fortlöpande och kalla till intervju före sista ansökningsdag så skicka in omgående vid intresse! Endast skriftlig ansökan.

Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via mejl till: info@staple.se

Sista ansökningsdag:

2017-10-31 Sök tjänsten