Nyhet

Under årets första sex månader fick Kronofogden in krav på obetalda skulder till ett samlat värde av mer än 11 miljarder kronor. Det är den högsta siffran någonsin.
Nyhet
En studie vid Ersta Sköndal Bräcke högskola visar att mamman är en viktig skyddsfaktor för barnen när pappan har en problematisk alkoholkonsumtion.
Nyhet
Socialstyrelsen har tagit fram ett stöd för att höja kompetensen hos socialsekreterare som handlägger egna ärenden inom barn- och ungdomsvården.
Nyhet
Var tredje person på arbetsmarknaden är inte med i a-kassan. Vid arbetslöshet kan det betyda flera tusen kronor mindre att röra sig med i månaden, enligt Swedbank.
Nyhet
Forte stärker forskningen om hälsa, arbetsliv och välfärd med 310 miljoner kronor. Pandemin är en väsentlig orsak till satsningen.
Nyhet
Mellan 2012 och 2019 har 600 personer dömts till utvisning utan att lämna landet. Det motsvarar minst 10 procent av de personer som dömts till utvisning.
Nyhet
Sverige nämns som ett av de länder där kränkningar mot de mänskliga rättigheterna förekommer i en skrivelse från Amnesty till FN.
Nyhet
Vart tredje barn har inte berättat för någon om sin utsatthet på nätet under pandemin, enligt en undersökning av Friends och spelappen Flarie.
Nyhet
Ambitionen är att komma tillrätta med allt större behov i välfärden, bristande integration, otillräckliga skolresultat och brottslighet. Kommer vi att lyckas med det?
Nyhet
Kvinnor som har högre lön än sin man löper större risk att bli utsatt för våld i hemmet, visar en avhandling i nationalekonomi av Sanna Ericsson vid Lunds universitet.
Nyhet